Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34 служители на сержантски длъжности

...
Националната служба за охрана (НСО) търси да назначи 34 служители на сержантски длъжности
Коментари Харесай

НСО търси охранители и шофьори - какво трябва да притежават кандидатите

Националната работа за защита (НСО) търси да назначи 34 служители на сержантски длъжности – 20 охранители, 10 водачи и четирима автомонтьори.

Документи за кандидатстване за длъжностите „ младши помощник ”- охранител и „ младши помощник ”-шофьор се подават до 10 ноември 2023 година в това число.

Свободните 20 длъжности за охранители в НСО са за кандидати до 32 години със приключено поне средно образование. Новопостъпилите чиновници ще преминат начално военно обучение и първична професионална подготовка, с която ще придобият характерни познания и умения за потребление на огнестрелно оръжие, профилирано съоръжение и тактика и техники за защита.

Кандидатите би трябвало да са пълнолетни български жители с чисто правосъдно минало, да са физически и психически пригодни, както и да имат удостоверение за ръководство на МПС от категория „ B ”.

Кандидатите за чиновници по защитата минават през изпит за определяне на физическа подготовка, психическо проучване и заключително изявление.

Свободните 10 сержантски длъжности за водачи в НСО са за претенденти, не по-възрастни от 40 години, психологически пригодни, с минимум приблизително обучение и с чисто правосъдно минало. Кандидатите би трябвало да имат удостоверение за ръководство на МПС от категория „ C ” и да не са лишавани от право на ръководство на МПС през последните 3 години. Сред изискваните документи е и уверение (справка) от МВР-Пътна полиция за наложените санкции на лидера.

Кандидатите за водачи на МПС минават през изпит за установяване на физическа подготовка и изпит за определяне на равнище на характерни знания и умения за осъществяване на длъжността, в това число на практика изпит с ръководство на коли от разнообразни категории („ C ” и „ B ”) на полигон и в градски условия. На идващите стадии претендентите ще преминат през психично проучване и заключително изявление.

До 27 октомври 2023 година в това число се одобряват документи на претенденти за сержанти в НСО за 4 (четири) свободни длъжности „ младши помощник “ – автомонтьор. Кандидатите би трябвало да имат най-малко приблизително обучение и професионална подготовка в региона на автотранспортната техника, да не са по-възрастни от 40 години и да не са осъждани.
Кандидатите за автомонтьори в НСО също минават през три стадия на конкурсната процедура – изпит за определяне на равнището на характерни познания и умения, психично проучване и заключително изявление.

Подробна информация за конкурсните процедури, за условията към претендентите, нормативите, които следва те да покрият, както и нужните документи, са оповестени в раздел „ Кариера в НСО/Конкурси “ на . 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР